Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Quiz


 Φίλοι αναγνώστες του ιστολογίου μας, η πρώτη ανάρτηση του έτους είναι ένα κουίζ. Σας παρουσιάζουμε τη λεπτομέρεια μιας εικόνας:


Από εσάς περιμένουμε να την ταυτίσετε. Πόλη, δρόμος και χρονολογία κατά προσέγγιση. Ο ευρών αμοιφθήσεται με ψηφιακό αντίγραφο ολόκληρης της εικόνας. Γράψτε την πρότασή σας στο πεδίο των σχολίων της σελίδας.

Καλή χρονιά με πολλές ιδέες και δημιουργικότητα.

Βασιλική Χατζηγεωργίου-Ματθίλδη Πυρλή
 

9 σχόλια:

  1. Κατι απο Σταδίου? Σιγα να μην είναι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για το ωραίο αίνιγμα που μας έβαλε (εμένα και φίλες στις οποίες το προώθησα) να κοιτάμε με... φακό τη φωτογραφία. Αρχικά φαντάστηκα ότι είναι η Ακαδημίας, ψηλά, γιατί μου φάνηκε ότι κατέληγε στην Βασ. Σοφίας. Αλλά εκείνο το τοιχαλάκι που ανηφορίζει προς το (σήμερα τουλάχιστον) χαμηλότερο Σύνταγμα μου τα χάλασε. Κι έπειτα, πού είναι το κτίριο της πρώην Ταινιοθήκης της Ελλάδος, γωνία Ακαδημίας και Κανάρη;
    Ελπίζω κάποια στιγμή να μας πείτε και την απάντηση. :-)

    Μ. Αδαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμμετοχή σας μας χαροποιεί. Υπομονή μέχρι την προσεχή Τρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μήπως πρόκειται για την Πανεπιστημίου, την οποία βλέπουμε από το ύψος περίπου του κινηματοθεάτρου Rex; Το στενό αριστερά που την τέμνει καθέτως θα είναι, σε αυτή την περίπτωση, η Χαρ. Τρικούπη. (Από την άλλη, γιατί να είναι σώνει και καλά η Αθήνα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως μη πολυταξιδεμένη σε ελληνικές πόλεις δεν εχω εικονα τους...Αν υποθέσουμε οτι είναι η Αθήνα. ..κάποια χειμωνιατικη μέρα....θα έλεγα οτι ειναι η Σταδιου πριν την Κλαυθμώνος...Τότε δεν θα υπηρχε αυτο το εκτρωμα κτίριο που στην εικόνα θα ηραν στη θεση των χαμηλών κτισμάτων...
    Μήπως επισης η Πανεπιστημίου μετα το Αρσάκειο κατεβαινοντας αριστερα
    όπου τώρα ειναι πλατεια, της οποίας το όνομα δε γνωριζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προπολεμική Αθήνα...αυτο μου μοιαζει...Χιονισμένη Πανεπιστημίου...Στο υψος του Αρσακειου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

2021